fbpx

Ştii că hidratarea este esenţială pentru întreg organismul, dar ce te faci când, oricât ai vrea să faci asta, sucurile câştigă?

Uite câteva sugestii care te vor convinge să bei cât mai multă apă pe parcursul zilei pentru a ajunge la necesarul de minim doi litri.

1. De dimineaţă

Începe-ţi dimineaţa cu un pahar cu apă în locul cafelei sau ceaiului. Aceasta va ajuta la înlocuirea fluidelor pe care le pierzi pe timpul nopţii.

2. Un plus de aromă

Nu te gândi la esenţe artificiale. Optează pentru câteva felii de lămâie, portocală, castravete sau frunze de mentă. Pentru a amplifica aroma, lasă băutura să stea câteva ore în frigider.

3. Puţin picant

Adaugă în mâncare puţin ardei roşu (accelerează metabolismul) sau condimente picate şi cu siguranţă te vei împrieteni cu câteva pahare de apă în plus faţă de ceea ce ai consuma în mod normal.

4. La îndemână

Cu siguranţă, dacă ai multă treabă, nu te vei ridica de multe ori să îţi iei apă, aşa că ar fi bine să-ţi pui pe birou o sticlă de 2 litri de apă sau să-ţi umpli 2-3 căni, din care să bei pe tot parcursul zilei.

5. Fă un pact

Atunci când ieşi în oraş, încearcă să comanzi numai apă. Pe lângă faptul ca este mai ieftină decât un cocktail, nu vei avea problema caloriilor.

6. Trişează puţin

Dincolo de recomandarea sănătoasă a consumării mai multe fructe și legume în fiecare zi, această recomandare are rezonanță și pe partea de hidratare.

Fructele și legumele sunt printre puținele alimente care oferă corpului vitaminele si sărurile minerale atât de necesare bunei funcționări a organismului.

Din aportul zilnic de lichide, alimentele constituie în medie 20% din acesta. Consumă: castraveți, legume cu frunză verde, roșii, vinete, zucchini, pepene roșu, ardei, pere, ananas, morcovi, grapefruit, căpșuni, struguri, piersici, pepene galben, kiwi, portocale și îți vei menține corpul mai bine hidratat.

7. Apelează la un reminder

De obicei, bem apă atunci când ni se face sete, dar dacă vei simţi asta înseamnă că eşti deja deshidratată. Setează-ţi o alarmă de-a lungul zilei care să-ti amintească să-ţi umpli paharul.

8. Hidratează-te când faci sport

Două procente de deshidratare pot duce la scăderea performeanţelor cu până la 20 la sută. Bea jumătate de litru de apă cu două ore înainte de a face sport, continuă în timpul exerciţiilor cu 4-5 guri de apă la fiecare 15 minute, iar după ce ai terminat bea 500 ml de apă pentru fiecare 500 gr pierdute în timpul antrenamentului.

9. La culcare

Nu uita să bei un pahar de apă şi înainte de somn pentru ca organismul să aibă resurse de hidratare pe timpul nopţii. Dacă preferi o băutură caldă, bea apă fierbinte în care ai pus lămâie.

10. Consumă ceai

Ai o gamă extrem de mare când vine vorba de arome și proprietăți ale ceaiului. Astfel, nu doar că te mențin hidratată, dar îți aduc și alte beneficii asupra organismului. Iar aromele diferite îți trezesc simțurile și pot fi cât se poate de relaxante.

  • Nu te hidratezi suficient când ești acasă? Ia recipientul plin cu apă lângă tine, fie că stai la calculator, te uiți la televizor, gătești, citești sau orice altă activitate casnică ai avea, ia apa lângă tine, așa îți va fi mult mai ușor sa bei apă.
  • Ești mult pe fugă, în mașină sau în mijloacele de transport în comun? Ia o sticlă de apă la tine tot timpul.

Indiferent de stilul de viață, soluții să te hidratezi corect există. Da, există și scuze, dar pe termen îndelungant o să te coste mai mult decât senzația de dezhidratare pe care o resimți în unele momente ale zilei.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About