fbpx

O știm toate – grăsimea de pe abdomen e cea mai deranjantă, atât din punct de vedere estetic, cât și fizic.

Nu e simplu să scăpăm de ea, mai ales dacă încă nu suntem obișnuite cu anumite practici sănătoase, dar am pentru tine câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens.

Așa că, haide să trecem direct la subiect:

  1. Mănâncă destul de multe fibre

Studiile arată că fibrele sunt esențiale în lupta împotriva grăsimii de pe abdomen.

Motivul e simplu: îți oferă nutrienții de care are nevoie corpul tău și ajută la sațietate, nu sunt bogat calorice și sunt pline de vitalitate.

2. Consumă proteine pentru reducerea grăsimii de pe abdomen pe termen lung

Proteina este cel mai important macronutrient atunci când vine vorba de pierderea în greutate. S-a demonstrat că reduce poftele cu 60%, stimulează metabolismul cu 80–100 calorii pe zi și te ajută să mănânci cu până la 400 mai puține calorii zilnic.

Dacă pierderea în greutate este obiectivul tău, atunci adăugarea de proteine este poate cea mai eficientă schimbare pe care o poți face în dietă. Nu numai că te va ajuta să elimini surplusul, dar va și preveni îngrășarea.

Fă un efort pentru a crește aportul de alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, peștele, fructele de mare, leguminoasele, nucile, carnea și produsele lactate.

Există, desigur și suplimentele cu proteine, care pot fi la fel de bine incluse în regimul alimentar atâta vreme cât provin din surse sigure și sănătoare.

3. Redu carbohidrații

Cand oamenii reduc carbohidrații din alimentatie, pofta de mâncare scade și kilogramele încep să dispară. Dietele cu conținut mai scăzut de carbohidrați conduc, de asemenea, la reduceri rapide ale apei reținute în organism, ceea ce garantează rezultate aproape instantanee.

4. Hidratează-te

Apa ajută la dizolvarea grăsimii abdominale, deoarece previne depozitarea celulelor adipoase pe abdomen. În plus, reduce senzația de foame și accelerează metabolismul. Pentru un rezultat optim se recomandă consumul unui pahar de apă o dată pe oră.

5. Nu uita de exercițiile fizice

Fără exerciții fizice nu vor apărea niciodată rezultatele mult visate. Pentru combaterea grăsimii abdominale este esențial să se facă mișcare cel putin 30 de minute în fiecare zi. Atenție însă, caci aici există o adevarată capcană.

Multe persoane cred că abdomenele sunt soluția distrugerii colaceilor de grăsime, însa lucrurile nu stau astfel. Abdomenele ajută la tonifierea musculaturii și mai puțin la arderea caloriilor, dar pot fi combinate cu exerciții specifice pentru obținerea unui fizic de invidiat.

Recomandate în acest caz sunt exercițiile de tip cardio + greutăți acestea având și marele beneficiu de a scădea nivelul de cortizol, hormonul stresului, factor ce contribuie și el la depunerea grăsimii pe abdomen.

6. Monitorizează-ți obiceiurile alimentare

Pentru oricine dorește cu adevarat să își optimizeze dieta, e importantă o analiza a obiceiurilor alimentare. Asta nu înseamnă că trebuie să cântărești și să măsori tot ce mănânci pentru tot restul vieții, dar e util să faci asta din când în când, ca să îți dai seama unde trebuie să faci schimbări.

Daca vrei să maresti aportul de proteine cu 30%, nu va fi suficient să le introduci în regimul alimentar, ci să renunți la alt tip de alimente și să reglezi felurile de mancare pentru a atinge acest obiectiv.

O schimbare benefică pentru sănătatea și siluetă se va produce curând, dacă vei ține cont de câteva sfaturi. Aceste modificări în stilul de viață te vor ajuta să îți atingi obiectivele în materie de frumusețe și te vor face să te simți mai bine, din mai multe puncte de vedere.

Pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen este important să:

Adopți o dietă sănătoasă: legumele, fructele, cerealele integrale, precum și lactatele slabe în grăsime și carnea slabă nu ar trebui să îți lipsească din dietă. Evită preparatele cu zahăr adăugat și grăsimile saturate.

Renunți la băuturile îndulcite cu zahăr: alege să te hidratezi cu cât mai multă apă și cu băuturi care nu conțin zahăr adăugat.

Mănânci porții mai mici: chiar și când mâncarea este aleasă corect, este important să nu exagerezi cu cantitățile, deoarece caloriile se adună. Mănâncă mai des și evită să aștepți mult timp până la următoarea masă.

Incluzi activitățile sportive în rutina zilnică.

Plimbările în natură, activitatea aerobică viguroasă, alergatul și antrenamentele la sala de sport sunt fundamentale pentru bunăstarea organismului și, totodată, te vor ajuta să scapi de grăsimea de pe abdomen, în mod sănătos.

Dacă aplici doar una dintre metodele prezentate mai sus, cel mai probabil nu vei ajunge la rezultatul scontat.

Dacă rezultatele de lungă durată sunt ceea ce cauți atunci încearcă să îmbini mai multe metode care s-au dovedit a fi eficiente.

Mai mult decât atât, încearcă să îți schimbi stilul de viață ghidându-te după principiile prezentate și vei vedea că slăbitul nu a fost niciodată mai ușor.

În plus, te aștept în programul meu dacă vrei ca acest proces să fie mai ușor pentru tine: https://www.gluteslady.com/.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About