To snack or not to snack, that is the question!
Răspunsul poate fi negativ sau pozitiv în funcție de gustare. Dacă alegem să consumăm gustări sănătoase, bogate în nutrienți vom reuși să slăbim, să ne abținem pofta de la gustările nesănătoase, vom asimila mai multe vitamine și minerale în și ne vom menține energia la cote maxime întreaga zi.
Dar, pentru a le consuma cu ușurință, secretul e să alegem acele gustări care ne plac.
Pentru a te ajuta să faci asta am inclus câteva dintre ideile care mi-au venit mie în minte. Am inclus rețeta, valorile nutriționale și caloriile pentru fiecare din ele.
Recunosc, sunt persoana care consumă fructe sau un baton proteic atunci când are poftă pe o gustare, dar realizez că nu toate suntem la fel, așa că am decis să vin cu câteva variante pentru a vă face consumul de hrană sănătoasă mai ușor.
- Salată cu șuncă presata slabă
Așezați două frunze din salata preferată pe farfurie, iar peste puneți 50g șuncă slabă. *opțional: adăugați muștar și piper după gust.
Calorii: 60
Grăsimi: 2 g
Proteine: 12 g
2. Un măr verde cu 2 linguri unt de arahide
Spală și feliază mărul, întinde untul de arahide pe fiecare felie. Amestecul dintre fructe și proteine este o modalitate foarte bună de a ne potoli foamea.
Calorii: 277
Grăsimi: 16 g
Proteine: 8 g
3. 8 biscuiți integrali sau fără gluten cu 2 felii de cașcaval slab în grăsimi (swiss, mozarella, cheddar, etc.)
Cerealele integrale te ajută să introduce fibre în dieta ta, iar brânza, bineînțeles, este o surfă foarte bună de calciu.
Calorii: 140
Grăsimi: 7 g
Proteine: 8 g
Sfat bonus: Pe măsură ce treci prin lista aceasta de alimente, ia aminte la cantitatea mâncării, calorii, proteine și grăsimi. O gustare sănătoase luată între mese ar trebui să varieze între 100 și 300 calorii. Vrem să consumăm acele gustări care ne oferă energie pentru antrenamentul de dupămasă, dar care să nu conțină multe calorii, astfel încât să luăm în greutate, dacă scopul nostru este să slăbim.
- Privește gustările drept o modalitate de a-ți alimenta corpul cu nutrienți și alege variantele bogate în proteine și slabe în zahăr.
- Dacă combini proteine cu carbohidrați vei reuși să păstrezi senzația de sațietate mai mult. Gustările care intră în această categorie sunt biscuiți integrali cu unt de arahide, brânză slabă în grăsimi, sau fructe cu o sursă de proteină sănătoasă precum pepene cu prosciutto. Tonul și rondelele de orez sunt o altă variantă foarte bună.
4. Hummus cu țelină apio/morcovi/ardei/ridichi
Hummusul e făcut din năut – o sursă grozavă de proteine și o variantă vegetariană excelentă.
Calorii: 86
Grăsimi: 6 g
Proteine: 2 g
5. Unt de arahide și jumătate de banană pe pâine integrală
Calorii: 302
Grăsimi: 17 g
Proteine: 11 g
6. 30g alune/migdale/caju/nuci cu un măr
Merele sunt bogate în fibre și vitamina C. Acestea sunt de asemenea sățioase, având în vedere aportul caloric scăzut pe care îl au.
Calorii: 172
Grăsimi: 15 g
Proteine: 6 g
7. Un iaurt mic slab în grăsimi și căpșuni (sau alt fruct preferat)
Excelentă combinație pentru diminețile în care ai poftă pe ceva dulce.
Calorii: 99
Grăsimi: 8 g
Proteine: 12 g
8. 10 creveți cu sos picant/de roșii
Creveții sunt slabi în calorii și plini de nutrienți. De asemenea, conțin Omega 3 și Omega 6 care ne oferă o grămadă de beneficii.
Calorii: 120
Grăsimi: 2 g
Proteine: 23 g
9. Jumătate de grapefruit și 75 g cottage cheese
Grapefruitul este o altă sursă bogată în vitamina A și C, care sunt bune pentru vedere și sistem imunitar.
Calorii: 124
Grăsimi: 4 g
Proteine: 15 g
Sfat bonus: Stai deoparte de băuturile și gustările care au calorii ascunse.
- Freshurile au foarte mult zahăr
- Băuturile acidulate
- Fructele uscate sunt sănătoase, dar ai grijă să nu mănâni o cantitate mare deoarece și acestea conțin o cantitate mare de zaharuri.
- De asemenea, ai grijă la granola! De regulă, varianta de granola care se comercializează este plină de zahăr. Dacă vrei o alternativă sănătoasă, te sfătuiesc să ți-o faci singură, iar dacă ai nevoie de o rețetă pentru ea, o găsești în cartea mea de rețete.
10. Jumătate de baton proteic cu o lingură unt de arahide
Alege batoane protease care au în jur de 200 calorii, împarte-le în jumătate și mănâncă cealaltă jumătate mai târziu.
Calorii: 185
Grăsimi: 11 g
Proteine: 13 g
11. Felii de castravete cu cremă de brânză
Castraveții conțin multă apă, așa că te vor ajuta să rămâi hidratată. Sunt de asemenea cunoscuți pentru proprietățile anti-inflamatoare și se consideră că ajută și împotriva arsurilor.
Calorii: 38
Grăsimi: 5 g
Proteine: 4 g
12. Guacamole cu o felie de pâine integrală
Știai că avocado este un fruct care conține aprope 20 vitamine? Deși majoritatea caloriilor vin avocado vin din grăsimi, nu te îngrijora! Aceștia sunt plini de grăsimi sănătoase și benefice pentru organismul nostru.
Calorii: 240
Grăsimi: 11 g
Proteine: 3 g
Gustările pot fi incluse într-un stil de viață sănătos dacă le alegi corect. Include 2 dintre gustările menționate mai sus zilnic în dieta ta și astfel vei evita mâncatul în exces la mesele principale.
- Dacă bei apă destulă între mese te vei ajuta și mai mult să nu îți mai fie foame pe parcursul zilei.
- Gustările pline de zahăr îți oferă un boost de energie pe moment. Dar acesta este mereu urmat de scăderea energiei, imediat după. Așa că asigură-te că incluzi gustări slabe în zahăr și documentează cum te simți pe parcursul zilei așa încât să îți dai seama care sunt cele mai potrivite alegeri pentru tine.
- Dacă vrei să slăbești nu trebuie să te abții de la gustări, ci să înveți să le porționezi corect și să alegi acele alimente dense în nutrienți și care îți satisfac foamea.