Știu că ai venit aici să aflii cum să scapi de celulită, dar înainte de asta sunt câteva lucruri pe care trebuie să le înțelegi despre aceasta.
Ce este celulita
Localizată sub piele, celulita este o acumulare de țesut adipos la nivelul coapselor, șoldurilor și feselor, deși se poate forma și pe abdomen, gambe sau brațe.
Presupun că știai asta deja… Dar, ce probabil nu știai este faptul că există diferite tipuri și grade, iar în funcție de acestea poți afla ce trebuie să faci pentru a scăpa de ea.
- Celulita adipoasă – acest tip de celulită apare la personale supraponderale și/sau sedentare. Se acumulează în special în jurul taliei, pe șolduri și fese și conferă un aspect neuniform al pielii. Pentru a scăpa de ea trebuie să adresezi o altă problemă mai întâi: grăsimea localizată. Ajustează-ți regimul alimentar și fă astfel încât să elimini din dieta ta alimentele grase sau calorice.
- Celulita apoasă – este mai moale, nu are legătură cu excesul de greutate și este cauzată de retenția de lichide, problemă care se poate elimina prin exerciții fizice ușoare, evitarea alimentelor sărate și masajul pentru stimularea drenajului limfatic. Acest tip de celulită afectează femeile slabe, cele cu dezechilibre hormonale și cele cu o circulație sangvină sau limfatică proastă.
- Celulita fibroasă – acest tip de celulită apare în special pe coapse, pe partea superioară a picioarelor și a șoldurilor. Ea este dură, compactă și se instalează adânc în celulele grase. Este cel mai greu de tratat dintre toate și exercițiile, dieta, cremele anticelulitice sau masajul nu vor avea efecte vizibile asupra ei. În schimb, sunt recomandate tratamentele specializate, precum cele cu radiofrecvență bipolară, mezoterapia sau vacuum pulsat.
Feminitatea nu constă în cât de frumos ne este corpul, ci în cât de bine ne simțim noi cu el.
Chiar dacă aceste date te ajută să identifici tipul de celulită pe care îl ai, o discuție cu un specialist te va ajuta să găsești cea mai bună soluție când vine vorba de a scăpa de ea.
Totodată, indiferent de tipul de celulită, în funcție de gradul pe care îl are, celulita poate fi împărțită în mai multe categorii:
- Gradul 0 – Chiar și atunci când pielea este ciupită, nu există celulită vizibilă.
- Gradul 1 – Când pielea este ciupită, poți vedea cu ochiul liber cum apare un efect de coajă de portocală. Cu toate acestea, atunci când stai jos sau întinsă, aceasta este invizibilă.
- Gradul 2 – Celulita este vizibilă când stai, dar dispare atunci când te întinzi.
- Gradul 3 – Celulita este vizibilă în permanență.
Cum poți scăpa de celulită
Din păcate nu există un tratament care să elimine definitiv celulita sau care să meargă pentru toată lumea. Bineînțeles, toate am încercat diverse metode de a o trata, dar ce nu știe marea majoritate e că rezultatele nu se văd imediat, de aceea e important să nu renunțăm atunci când nu vedem ceea ce vrem în oglindă. De asemenea, este important să apelezi la metode eficiente pentru tipul de celulită cu care te confrunți tu și nu altcineva.
Haide să ne iubim imperfecțiunile, în loc să ne uităm cu greu la ele în oglindă.
Tratamente
- Bea destul de multă apă
Știu, să bei apă sună ca o soluție foarte basic, dar dacă vrei să minimizezi apariția celulitei, ai nevoie de apă. Deshidratarea este cea care cauzează pielea să devină mai subțire și mai slabă, iar atunci când pielea e subțire, are tendința să arate și celulita mai mult.
- Exersează în mod regulat
Chiar și fără celulită, e bine să incorporezi sportul în viața ta – și aici intră orice se potrivește pentru tine (să mergi la sală aproape în fiecare zi a săptămânii, să exersezi acasă odată la câteva zile, să alergi în parc cu prietenele sau să faci stretching dimineața). Sportul ne ajută să reducem celulita, dar să nu uităm că aceasta poate fi genetică – chiar dacă ne facem squaturile în fiecare zi.
- Mănâncă sănătos
Dieta nu este în totalitate responsabilă de celulita ta, dar să mănânci echilibrat nu-ți va strica niciodată. Fii atentă la aportul de sodiu pe care îl consumi și asigură-te că mănânci destule alimente bogate în fibre, deoarece acestea te ajută să elimini rezidurile și toxinele din tractul intestinal. De asemenea, nu uita să mănânci multe fructe și legume.
- Utilizează peria de corp pentru masaj
Probabil ai văzut-o în magazine și te-ai întrebat ce este și dacă ai nevoie de ea. Ei bine, peria anticelulitică este un element cheie în lupta cu celulita. Fă-ți masaj zilnic cu ea și dă-ți startul la drenajul limfatic, care te ajută să elimini toxinele care se acumulează în stratul de grăsime – ele produc inflamare și celulită pronunțată.
- Folosește un scrub din cafea
Aceasta te poate ajuta în două feluri: dacă masezi scrubul în piele îți vei stimula drenajul limfatic și în același timp, cafeina din cafea îți va întinde și umple pielea. Totodată, cafeina deshidratează celulele de grăsime, iar ele devin mai mici – iar celulita devine din ce în ce mai puțin evidentă.
Toate aceste remedii pot fi efectuate pe cont propriu, acasă la tine, implementând obiceiuri sănătoase și oferindu-i pielii tale mai mare atenție decât de obicei. Dar, dacă ești într-adevăr convinsă că vrei să faci ceva mai mult, du-te la un salon de înfrumusețare care te poate îndruma spre cea mai bună tehnică pentru tine.
Acum că ai citit atâtea rânduri despre cum să combați celulita, te îndemn să te gândești la o abordare diferită: rezolvă tot ce te deranjează în profunzime și consideri că îți oferă un aspect inestestic și învață să îți accepți și iubești imperfecțiunile mici.
Nu trebuie să fim perfecte pentru a ne simți bine. Perfecțiunea e plictisitoare. În schimb, uită-te în oglindă la toate lucrurile care nu îți plăceau odată și transformă-le într-un motiv de unicitate și de iubire de sine.
Am vorbit mai multe despre celulită în ghidul Cum Să Scapi De Celulită – unul dintre cele 3 bonusuri care vin la pachet odată ce ai achiziționat Glutes Guide. Intră pe https://www.gluteslady.com/ și ia-ți copia ta chiar acum.