fbpx

De curând am încercat varianta de pizza cu blat de conopidă din dorința de a mă bucura de experiența italiană într-un mod mai sănătos.

Trebuie să ne răsfățăm din când în când cu ceea ce ne place, dar cât de minunat e să găsim o alternativă mai sănătoasă și la fel de delicioasă la rețetele cu care am fost obișnuite.

O felie de pizza clasică poate avea aproximativ 400 de calori, iar o felie de pizza cu blat de conopidă are aprox. 110 calorii. Deci mult mai puține. Ca topping-uri puteți folosi orice, dar vă recomand să folosiți ingrediente cu puțină grăsime, cum ar fi legume, șuncă slabă, mușchi file.

Și ca să nu uit, vă spun de pe acum că această pizza cu blat de conopidă nu conține gluten, așa că este excelentă pentru cei cu intoleranță la gluten.

Alege să mânânci la fel de gustos, dar mai sănătos!

Ingrediente

  • o căpățână mare de conopidă, tăiată grosier
  • 1 ou mare
  • 250 g mozarella răzuită
  • 50 g parmezan răzuit
  • 70 ml sos de roșii
  • 2 căței de usturoi, tăiați mărunt
  • 150 g roșii cherry, tăiate în jumătate
  • frunze de busuioc
  • oțet balsamic

Mod de preparare

  • Preîncălzește cuptorul la 220°C.
  • Fierbe conopida într-o oală mare în care ai pus sare în prealabil pentru aproximativ 4-5 minute.
  • Când aceasta s-a gătit, transfer-o într-un prosop de bucătărie curat și stoarce toată apa din ea.
  • Adaugă conopida stoarsă într-un robot de bucătărie și pulsează până când primește o consistență nisipoasă.
  • Stoarce apa rămasă bine de tot – este esențial să aibă o consistență foarte uscată pentru a putea face blatul.
  • Pune conopida într-un bol și adaugă oul, 125 g mozarella, 25 g parmezan, sare și piper. Combină toate ingredientele.
  • Transferă compoziția într-o tavă de pizza și formează un blat rotund. Adaugă-l în cuptor pentru 20 minute, sau până când acesta a devenit auriu și crocant.
  • Adaugă sosul de roșii, mozarella și parmezanul rămas, usturoiul și roșiile cherry și gătește pizza până când brânza s-a topit, apoximativ 8-10 minute.
  • Când e gata, adaugă busuiocul proaspăt și stropește-o cu oțet balsamic.

Gustul italian, acum mai aproape de obiectivele tale sportive.

Valori nutriționale/porție:

Calorii: 365 KCAL

Carbohidrați: 39 G

Proteine: 19 G

Grăsimi: 13 G

Această rețetă este una din cele 30 rețete de mic dejun, prânz și cină din cartea Rețete Simple Pentru Femei Fit. Am inclus alternative atât pentru persoanele care consumă produse din carne, cât și pentru vegetariene, cu peste 100 de combinații și alternative ușor de adaptat pentru fiecare rețetă în parte: https://www.gluteslady.com/retete

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About