fbpx

Menținerea activă cu exerciții fizice regulate este o parte importantă a stării de bine generale.

Însă dacă abia acum ai început să faci sport, te recuperezi dintr-un accident sau te confrunți cu efectele îmbătrânirii, ai opțiuni care te pot ține în formă, fără stres excesiv asupra articulațiilor.

Iar acestea nu trebuie să fie antrenamentele bunicii tale.

Exercițiile cu impact scăzut sunt mai populare decât oricând.

Când vine vorba de exerciții fizice, impactul se măsoară prin stresul pus pe articulații, mai degrabă decât prin durata antrenamentului.

Activitatea cu impact ridicat înglobează, de asemenea, activități precum alergarea și gimnastica, ce implică mișcări sacadate sau aterizări dure.

Exercițiile cu impact redus implică mișcări mai fluide, dar asta nu înseamnă că sunt întotdeauna mai ușoare, deoarece exercițiile care cer mai mult echilibru sau flexibilitate pot fi la fel de dificile pentru mulți sportivi.

CE BENEFICII AU?

Exercițiile fizice obișnuite au o multitudine de beneficii, de la rezistență îmbunătățită și rezistență musculară, la flexibilitate, reducerea durerii și sănătatea inimii.

De asemenea, îți antrenează articulațiile pentru a rămâne stabil și te poate ajuta la prevenirea fracturilor osoase.

Totuși, dacă ești tânără și sănătoasă, ar trebui să continui să faci exerciții cu impact mai ridicat, deoarece încurajează și mai multă stabilitate articulară.

Desigur, practică întotdeauna cu moderație.

Care sunt sporturile cu impact redus?

Yoga. Yoga încorporează exerciții de greutate corporală și de echilibru care îți vor provoca corpul. Este excelent pentru cei care doresc să își îmbunătățească flexibilitatea, precum și forța. În plus, poate atenua durerile articulare.

Înot. Piscinele nu se rezumă doar la relaxare. Înotul poate ajuta la îmbunătățirea flexibilității, forței, circulației și capacității pulmonare. Atunci când faci exerciții în apă, 90% din corpul tău este plin de viață, ceea ce elimină stresul din articulații.

Ciclism. Dacă îți place să alergi, dar te lupți cu presiunea pe genunchi, ciclismul este o opțiune excelentă. Poți încerca afară sau chiar în sala de fitness. În plus, ca o tendință de vârf în domeniul group fitness, există o mulțime de opțiuni pentru ciclism interior.

Pilates. Nu vei obține un abdomen puternic făcând crunches toată ziua, încearcă Pilates în schimb, te ajută să slăbești fără a pune prea multă tensiune pe articulații.

Cum să te ferești de accidentări când te antrenezi în aer liber

Odată cu venirea temperaturilor mai ridicate, vin sporturi în aer liber, activități și exerciții fizice. Această creștere a activității duce la creșterea potențialului de răni.

Iată câteva măsuri simple de făcut pentru a te asigura că vei avea antrenamente sigure și fără accidentări:

Încălzește-te și întinde-te pentru orice activitate. Când vine vorba de jocul afară, poate părea o distracție nevinovată, dar poate fi o activitate fizică riguroasă. Și dacă nu ești obișnuită cu activitatea, riști să îți accidentezi genunchii, șoldurile sau chiar spatele.

Înainte de a te implica în activități fizice în aer liber, fie că te joci cu copiii, fie că mergi cu bicicleta sau mergi la alergat, asigură-te că îți pregătești corpul. Încălzește-te și apoi fă puțin stretching.

Ia pauze și bea apă. În timpul distracției afară, luarea pauzelor te poate ajuta, de asemenea, să previi rănile. Asigură-te că faci pauze de apă. Între căldură și efort fizic, este important să rămâi hidratată. Bea multă apă, deoarece îți menține temperatura corpului normală și îți menține mușchii lubrifiați. Și, dacă transpiri, apa potabilă reface acele lichide, prevenind crampele musculare.

Te dor genunchii când te antrenezi? Uite ce trebuie să știi:

Dacă nu te simți bine când execuți exerciții precum fandări și genuflexiuni, s-ar putea să dai rapid vina pe genunchi. Dar asta nu înseamnă că doar pe genunchi ar trebui să te focusezi sau că sunt ei de vină.

Multe persoane care se plâng de dureri de genunchi în timpul acestor exerciții, nu au de fapt mobilitatea sau forța necesară în șolduri sau glezne. Aceste părți ale corpului, când nu pot lucra la capacitatea lor maximă, pot ajunge să pună mai mult stres sau tensiune pe genunchi decât ți-ai imagina.

Dar, într-adevăr, orice dezechilibru al mușchilor extremității inferioare, fesieri, biceps femural etc. pot afecta genunchii. Toate susțin cele două articulații ale genunchiului, articulația tibiofemorală și articulația patellofemorală, de aceea este important să te asiguri că folosești greutatea potrivită ca genunchii tăi să se simtă bine.

Desigur, dacă simți o durere ascuțită sau bruscă, auzi un zgomot ciudat sau ai dureri sau umflături care nu se îmbunătățesc după câteva zile, este bine să consulți un medic pentru a te asigura că nu ești rănită.

Dacă ceea ce simți, este totuși un aspect mai general și un disconfort care se agravează, construirea mușchilor din jur poate face o diferență mare în durerile de genunchi. Până să construiești mușchii din jur și să începi să te simți mai bine, evită mișcările care pun presiune pe genunchi și orice este cu impact ridicat.

De asemenea, dacă fandările și genuflexiunile îți provoacă disconfort, ar putea fi un semn că le faci în mod necorespunzător. Aceste exerciții ar trebui făcute întotdeauna fără greutate suplimentară până la perfecționarea formei.

Cu toate astea, dacă ai nevoie de îndrumare pas cu pas și nu mai vrei să îți bați singură capul cu ce exerciții să execuți, am pentru tine 2 programe de antrenament live: unul mai ușor și unul complex, pentru ca tu să ajungi acolo unde îți dorești simplu și fără accidentări.

Accesează link-ul și vezi ce ți-am pregătit: https://www.gluteslady.com/.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About