fbpx

Această rețetă vegetariană de conopidă la cuptor este genială pentru atunci când vrei să incorporezi diverse legume în dieta ta, într-un mod care să bucure toată familia. Este o alternativă mai sănătoasă și cu puțini carbohidrați pentru clasicii cartofi la cuptor. Extrem de ușor de realizat, poate fi mâncată ca atare, sau alături de felul tău principal favorit.

Gătește-o la o reuniune de familie sau întâlnire cu prietenii și uimește-i pe toți. Dar, asigură-te că faci o porție mai mare căci majoritatea vor dori și o a doua farfurie. De asemenea, este o modalitate perfectă să faci orice copil să mănânce mai multe legume. Slabă în carbohidrați și gătită la cuptor cu o singură lingură de ulei, rețeta folosește lactate precum cheddar, parmezan, usturoi, lapte și ierburi aromate, pentru a-i oferi o savoare de neuitat. E crocantă la exterior și moale la interior, perfectă pentru un prânz/cină de weekend și pentru a fi pusă a doua zi la pachet.

Ingrediente

  • 2 căpățâni de conopidă
  • 300 g brânză Cheddar
  • 120 g parmezan
  • 350 ml lapte
  • nucșoară măcinată
  • 2 linguri făină fără gluten
  • 1 lingură ulei de măsline
  • praf chilli
  • pătrunjel proaspăt

Cum să o prepari

  • Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  • Spală și taie conopida în buchețele.
  • Aranjează conopida într-un vas de yena, adaugă puțin ulei și asezonează.
  • Gătește-le timp de 10-20 minute, până când acestea s-au pătruns bine.
  • Între timp, într-o tigaie nonadezivă gătește usturoiul în ulei de măsline, apoi adaugă făina și amestecă bine.
  • Adaugă laptele puțin câte puțin. Continuă să amesteci la foc mic, până se formează un sos gros.
  • Când sosul s-a îngroșat și a devenit cremos adaugă brânza și nucșoara măcinată. Amestecă până când s-a topit toată brânza. Asezonează după gust.
  •  Adaugă sosul peste conopidă, răzuiește parmezan peste și introdu tava la cuptor pentru alte 10-15 minute, cu ventilația pornită.
  • Când e gata, scoate-o din cuptor, presară pătrunjel și praf chilli peste și servește-o caldă.

Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentaţie şi activitate fizică.

Cât de mult trebuie gătită

Depinde dacă folosești buchețele mari sau mici de conopidă. Buchețelele mai mari necesită până la 30-35 minute în cuptor pentru a putea fi pătrunse cu furculița. Dacă folosești buchețele mai mici, aproximativ 25 minute sunt suficiente pentru a le găti suficient. Asigură-te că verifici cu furculița din când în când pentru a verifica dacă acestea sunt gata. De asemenea, pentru a scădea din timpul de gătire la cuptor, poți fierbe conopida pentru câteva minute, înainte să o adaugi la cuptor.

Păstrează alimente sănătoase în frigider și vei mânca sănătos.

Cât de mult se păstrează

Plasează conopida rămasă într-o caserolă la frigider până la 3-4 zile. Nu recomand să o pui la congelator deoarece se va umple de apă și va deveni umedă și moale. Dar dacă nu ai încotro, va rezista până la 3 luni în congelator. Pune-o la frigider cu o seară înaninte de a o consuma, apoi încălzește-o în cuptor pentru câteva minute și servește-o caldă.

Ai făcut sau plănuiești să faci această rețetă de conopidă? Mi-ar plăcea să îmi scrii dacă da în secțiunea de comentarii. De asemenea, dacă o faci, nu uita să postezi și să îmi dai tag pe social media @gluteslady pentru a putea apărea și pe pagina mea.

VALORI NUTRIȚIONALE/PORȚIE:

Calorii: 264 kcal

Carbohidrați: 12 g

Proteine: 12 g

Grăsimi: 7 g

Această rețetă este una din cele 30 rețete de mic dejun, prânz și cină din cartea Rețete Simple Pentru Femei Fit. Am inclus alternative atât pentru persoanele care consumă produse din carne, cât și pentru vegetarieni, cu peste 100 de combinații și alternative ușor de adaptat pentru fiecare rețetă în parte.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About