fbpx

Am început anul și probabil ne-am setat câteva rezoluții în materie de fitness, cum ar fi: “vreau să slăbesc 10 kilograme” sau  “vreau să scap de celulită”. Știm deja că pentru a reuși să ajungem la obiectivele noastre avem nevoie de sport în viața noastră, avem nevoie de cât mai multe calorii arse. Însă indiferent de obiectivele de fitness setate, ca să reușim să ajungem la rezultate avem de trecut prin următorii pași.

PASUL 1. 

Setarea obiectivelor de fitness astfel încât să fie SMART – specifice, măsurabile, atractive, realizabile și încadrate în timp. 

Nu e suficient să ne dorim să slăbim. Când vei știi că ai reușit să îți atingi obiectivul? Când ai slăbit 1 kg sau 5 kg? Astfel e nevoie de un obiectiv SMART. 

Ca să putem să ajungem la rezultate e nevoie să știm cât am putea slăbi în mod sănătos, fără să afectăm în vreun fel organismul. Pentru asta îți spun că poți slăbi în medie aproximativ 1 kg pe săptămână. Desigur, depinde foarte mult de organism, kilograme, însă în medie poți slăbi aproximativ 1 kg pe săptămână. 

Acestea fiind spuse, înseamnă că într-o lună poți slăbi aproximativ 4 kg. Deci în 3 luni vei reuși să scapi de 12 kg, în 6 luni de 24 kg și într-un an de 48 kg. 

Având în vedere acest lucru, îți poți seta obiectivul de fitness într-un mod realistic și încadrat în timp. 

Vreau să-ți dau câteva exemple de obiective de fitness corect setate.

Exemplul 1. Vreau să slăbesc 10 kg în următoarele 3 luni, ca mai apoi să reușesc să mă mențin.

Exemplul 2. Vreau să slăbesc 20 kg în următoarele 6 luni, ca mai apoi să mă mențin. 

Exemplul 3. Vreau să scap de 3 cm în solduri în următoarele 3 luni. 

PASUL 2.

După ce ai reușit să-ți stabilești obiectivul de fitness realistic și încadrat în timp, următorul pas este să te decizi dacă vrei să faci sport la sala de fitness sau de acasă. În cazul în care te decizi să mergi la sala de fitness, ai nevoie de următoarele accesorii fitness.

Vreau să-ți ofer câteva recomandări de accesorii pe care le poți cumpăra online de pe decathlon.ro

1.Geantă fitness

Ai nevoie de o geantă fitness în care să-ți pui echipamentul fitness, prosop, o sticlă cu apă. Îți recomand o geantă pe care să o poți purta pe un umăr și care să fie încăpătoare, astfel încât să reușești să pui cu tine toate lucruri necesare.

>> CLICK AICI <<

2. Încălțăminte adecvată

Este foarte important să protejezi piciorul cu ajutorul unei încălțăminte potrivită, care nu deformează piciorul, îl lasă să respire și în același timp îi care oferă susținerea necesară. 

>> CLICK AICI <<

 

 

În cazul în care alegi să faci sport acasă, în confortul casei tale, vei avea nevoie de accesorii. Nu te gândi că trebuie să-ți construiești o cameră plină de accesorii. Ai nevoie doar de câteva accesorii care te vor ajuta în lupta cu kilogramele în plus. 

Vreau să-ți ofer câteva recomandări de accesorii pe care le poți cumpăra online de pe decathlon.ro

1.Coardă de sărit

Dacă ai știi câte calorii se ard în timpul săritului, ai spune că nu este posibil. Ei bine, în 60 de minute de sărit coarda vei arde aproximativ 750 de calorii, deci în 20 de minute arzi aproximativ 250 de calorii. 

Îți recomand să realizezi 20 de minute de sărit coarda chiar după antrenament. 

>>CLICK AICI<<

2. Saltea de pilates

O saltea e un accesoriu indispensabil. E atât de versatilă și poate fi utilizată pentru o mulțime de exerciții de la cele mai ușoare până la cele mai complexe. 

Salteaua pe care eu o folosesc deja de mai bine de 2 ani și de care sunt foarte mulțumită e de la Decathlon. De ce îmi place atât de mult? Ei bine, e moale, groasă și se așează perfect pe articulații sau pe coloană, protejându-le pe acestea de eventuale accidentări. 

>> CLICK AICI <<

3. Gantere

Un accesoriu versatil, care poate fi folosit în cadrul mai multor exerciții de fitness și care te ajută să întărești musculatura brațelor și nu numai. 

Indiferent că vorbim de genuflexiune, fandare sau simpla ridicare a brațului pentru antrenarea bicepsului, gantere rămân un accesoriu indispensabil. 

>> CLICK AICI <<

PASUL 3. 

Stabilirea zilelor în care urmează să realizezi sport și ținerea unui jurnal ca să poți vedea în fiecare lună modificările apărute în kilograme, cm, etc.

E important să setezi de la început care vor fi zilele de antrenament și să te ții de program. Mai ales până reușești să faci din asta un lifestyle sănătos. Schimbările nu sunt ușoare la început, însă tu îți poți ușura munca dacă ai un program pe care îl urmezi. 

Pe lângă asta, ai nevoie de un jurnal, cu ajutorul căruia să poți să analizezi schimbările care au apărut și în care să notezi diferite informații pe care simți că le-ai dobândit pe parcursul acestei schimbări. 

Fiecare pas te duce mai aproape de schimbarea pe care ți-o dorești. Orice schimbare necesită un efort, o cantitate de energie focalizată pe acest segment. Însă dacă ești organizat/ă și ai în vedere cei 3 pași enumerați mai sus, vei vedea că totul va fi mult mai ușor. 

Îți doresc un An Nou cu sănătate, realizări și cu obiective de fitness îndeplinite! 

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About