fbpx

Am auzit de curând de termenul Primul Preț Tehnic și am început să mă interesez tot mai mult despre ce înseamnă.

Ei bine, el înglobează produsele cu cel mai mic preț care beneficiază de toate caracteristicile tehnice necesare pentru a practica sportul preferat în confort și în plină siguranță.

Sau, mai simplu zis – cel mai bun raport calitate/preț.

Produsele din această categorie sunt cele preferate de publicul larg deoarece sunt la un preț accesibil, dar sunt și de bună calitate.

Indiferent de sportul în aer liber pe care îl practici, atunci când vine sezonul rece, trebuie să te asiguri că utilizezi echipament cu o impermeabilitate mai mare, care să te protejeze atât de frig, cât și de posibile averse.

Decathlon a scos de curând în colecția de toamnă o secțiune întreagă cu astfel de produse pe care vreau să ți-o prezint și ție.

Dar cum în continuare sportul este ceea ce mă caracterizează, azi vreau să ți-l expun dintr-o perspectivă puțin diferită: drumețiile.

Dacă te-ai săturat de gălăgia și stresul orașului în care trăiești și dacă dorești să îmbini activitatea fizică cu relaxarea, atunci îți recomand un drum la munte.

Drumeția este un excelent exercițiu aerob, care are numeroase efecte pozivite asupra stării de sănătate.

Indiferent de gradul de dificultate al unei drumeții, nu ai decât de câștigat dacă mergi la munte și inspiri aer curat.

Complexitatea acestui gen de exercițiu fizic stă în faptul că, în timpul unei drumeții, sunt solicitate toate grupele musculare.

Dar, nu ai cum să practici acest sport mininat fără echipamentul necesar, iar pentru asta ne vin în ajutor prietenii de la Decathlon.

Uite o parte din echipamentul de bază pe care sugerez să îl ai la tine în perioada aceasta dacă alegi să mergi într-o drumeție pe munte:

  1. Polarul

Conceput pentru orice tip de drumeție, dar mai ales pentru cele din vremea rece, acesta este călduros, respirant și asigură confort termic.

Izolează de frig, permite evacuarea transpirației, este ușor (se poate depozita la baza rucsacului) și este fabricat din peturi reciclate.

Croiala este adaptată, nu foarte strâmtă.

Este recomandat să purtați pe dedesubt o bluză respirantă, pentru protecție optimă împotriva frigului. Poate fi purtat și pe sub jacheta impermeabilă.

2. Ghetele

Călduroase şi impermeabile, cu talpă Snowcontact din cauciuc, pentru aderenţă bună, acești bocanci asigură confort în timpul drumeției pe zăpadă bătătorită.

Temperatura de confort resimțită este de 0°C în mediul static și de -11°C în mișcare.

Membrana impermeabilă şi respirantă menţine pielea uscată.

Asigură aderență pe zăpadă, datorită formei și înălțimii crampoanelor, de 3mm.

Pentru a vă echipa corect în timpul drumețiilor pe timp de iarnă, luați în considerare următoarele:

  • Căldură: aport de căldură asigurat de șosete călduroase (este de preferat ca șosetele să conțină și lână).
  • Respirabilitate: alegeți șosetele în funcție de intensitatea practicării. Lungime: vă recomandăm șosete lungi, pentru mai multă protecție.

3. Rucsac

Deoarece este piesa principală pe care o să o ai cu tine pe toată durata drumeției, este important ca acesta să fie rezistent și comod.

De asemenea, el trebuie să fie practic, cu mai multe buzunare.

Propunerea mea din cadrul secțiunii prim preț tehnic oferă confort prin Bretele late, centură reglabilă și suport pentru degete. De asemenea, spatele este aerisit.

Are numeroase buzunare, inclusiv unul lateral pentru telefonul mobil, în cazul în care vrei să surprinzi peisajul de la munte într-o poză.

Acum probabil te întrebi: cum anume e corect să așezi obiectele de drumeție în rucsac?

Ei bine, vreau să te ajut și în privința asta.

Mai întâi, pune sacul de dormit la baza rucsacului. Lipit de spate, așează echipamentul greu. Hainele vor ocupa spațiul din jurul acestuia.

Păstrează la îndemână jacheta impermeabilă şi polarul. În buzunare pune obiectele mici, pe care le folosești în timpul zilei (cremă de soare, gustări, ochelari etc.).

Există un buzunar special pentru recipientul cu apă.

4. Jachetă impermeabilă

Indifirent că mergi în drumeție vara sau toamna, muntele este mereu imprevizibil.

Din păcate, e greu să îți dai seama când urmează să se scuture un nor, să vină o rafală de ploaie serioasă sau doar să treacă în viteză nori amenințători de ploaie care să nu producă niciun deranj.

Tocmai de aceea, este necesar să ai mereu la tine o geacă impermeabilă care să te protejeze de surprizele neplăcute și care să îți mențină echipamentul uscat.

Această jachetă are stratul de impermeabilitate de 2000 mm.

Avantajul cel mai mare al acesteia, e faptul că odată pliată încape perfect într-un singur buzunar, fiind perfectă pentru momentele în care vrei să economisești loc în rucsac.

Pentru a completa jacheta îți propun suprapantalonul impermeabil pentru a te proteja și în partea de jos a corpului. Acesta vine luat peste pantaloni și te protejează ideal de vânt și vreme ploioasă.

5. Bățul de drumeție

Acest produs a fost conceput pentru a oferi siguranță în timpul drumețiilor în natură. Sistemul de reglare este unul simplu, fiind necesară doar o simplă apăsare de buton pentru a-l folosi.

Acesta îți preia în jur de 30% din efortul depus și îți permite să ai echilibru atît la coborâre cât și la urcare, căci nu mai e nevoie să te apleci să pui mâna pe stâncă, practic e un membru în plus.

Te ajută să te echilibrezi, să te propulsezi și să îți repartizezi uniform efortul între brațe și picioare.

Pentru mai multă siguranță, verifică atât înainte de a pleca, cât și la intervale regulate de timp menținerea bețelor în poziție strânsă.

În locurile dificile unde nu ai nevoie de el îl poți plia și lega pe rucsac sau pur și simplu îl lași atârnat de mână, însă atenție, nu îl prinde de rucsac pe timp de furtună.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About