fbpx

Probabil toate visele legate de corpul ideal încep cu un fund rotund, lucrat și bombat. Realitatea stă puțin diferit, dar nu te îngrijora, dacă îți dorești poți să obții fesieri lucrați prin alimentație și exerciții. Cât de mult va dura acest proces depinde de cum începi și cât de mult ești dispusă să muncești.

Mitul #1 – Dacă execuți in mod regulat exerciții pentru fesieri vei obține un fund de milioane.

Greșit! Trebuie să îți lucrezi întreg corpul pentru a pierde grăsime (o parte din ea va fi într-adevăr grăsime de pe fund) pentru a putea vedea rezultate.

Vestea proastă e că nu poți să pierzi greutate DOAR de pe fund. Vestea bună e că dacă urmezi un program adecvat, vei putea să îți tonifiezi fundul, în timp ce întreg corpul va deveni mai slab și mai lucrat.

Sfat: Dacă ești consistentă când vine vorba de alimentație și antrenamente, poți începe să vezi rezultate încă din prima lună.

Lasă mușchii să se odihească

Cu siguranță ți s-a întâmplat să ai parte de un antrenament intens, iar următoarea zi să simți o durere mare în zona abdominală. Defapt, ce se întâmplă atunci e procesul mușchilor de vindecare și de creștere. Pe măsură ce mușchii tăi se vindecă, ei cresc puțin mai mari decât înainte. Dar, dacă nu le oferi șansa să se odihnească, nu vei putea să te bucuri de rezultate bune. Cu toate acestea, abdomenul are nevoie de un timp mai scurt de vindecare decât restul corpului deoarece îl utilizezi zilnic pentru a-ți sprijini corpul și postura.

Haide să înțelegem pierderea în greutate

Probabil că ai deja mușchi fesieri bine dezvoltați, dar nu îi poți vedea în momentul acesta din cauza faptului că sunt acoperiți de un strat de grăsime, care este mai gros sau mai subțire, în funcție de procentajul de grăsime pe care îl ai pentru întregul corp.

Grăsimea reprezintă energia pe care o depune corpul tău. Atunci când consumi calorii în exces și nu cât are nevoie corpul, acesta le va transforma în celule de grăsime. În timp, dacă vei continua să consumi mai multe calorii decât are corpul tău nevoie, acesta își va forma depozitele de grăsime.

Pentru a scăpa de grăsime, trebuie să scazi din caloriile necesare corpului, așa încât el să fie nevoit să apeleze la acele depozite. În același timp, practică sport și vei slăbi. Explicația anterioară este, bineînțeles, una simplificată. În realitate, să este puțin mai greu să scapi de surplusul de grăsime. Genetica sau factori precum somnul și stresul intră de asemenea în ecuație.

Adevărul este că nu există o formulă care funcționează pentru toată lumea, deoarece corpurile noastre sunt diferite și reacționează diferit.

Dacă vrei să îți stabilești un timp ideal pentru a avea un fund lucrat, rebuie să ții cont de:

  1.  Forma fundului tău – dacă ai deja un fund conturat datorită geneticii, vei obține rezultate mult mai repede, față de o persoană care nu a avut norocul tău în această privință. Dar, să nu ne lăsăm descurajate, dacă urmăm un program care conține exerciții specializate pe care le executăm în mod regulat, rezultatele vor apărea în câteva luni (spre deosebire de cele care au deja avantajul unei forme frumoase, care vor obține rezultate în aproximativ o lună).
  2.  Alimentație – multe persoane consideră că e de ajuns să ne antrenăm zilnic și să renunțăm la fast-food din când în când. Din păcate, nu e… în special dacă genetica nu te ajută în această privință. Va trebui să faci ceva mai mult de atât și anume să îți calculezi aportul caloric necesar și să începi să mănânci alimente naturale. Bineînțeles, pentru a putea să fii satisfăcută pe deplin, nu îți refuza micile plăceri alimentare din când în când, ci încearcă să mănânci în proporție de 8-%-20% alimente sănătoase și micile excepții.
  3.  Cum execuți exercițiile pentru fesieri – este cunoscut faptul că multe repetări executate greșit nu te vor ajuta să avansezi. Forma corectă atunci când execuți orice tip de exercițiu este cu spatele și coloana vertebrală drepte, având o poziție neutră și nicidecum să nu avem hiperextensie a coloanei sau o coloană curbată, deoarece altfel vom pune presiune pe coloană care ne va provoca dureri de spate.
  4.  A-l pune în mișcare oricând ai ocazia – ai fi surprinsă dar fundul este unul dintre cei mai puțin solicitați mușhi din corp… gândește-te puțin doar – stai la birou, te urci în autobuz, te uiți la un film în pat sau dormi, iar fesierii dorm odată cu tine. Trebuie să încerci zilnic să îl pui în mișcare, chiar dacă nu te antrenezi propriu-zis zilnic, ci doar execuți exerciții care să îl ajute pe el.
  5.  Cum începi și cum progresezi cu antrenamentele – pentru început, nu e nevoie să te forțezi prea tare, lucrează doar cu greutatea corpului tău exerciții care nu sunt dificile și îți permit să fii atentă la execuție. Odată ce te-ai obișnuit cu acestea, crește intensitatea și repetările. Adaugă exerciții noi și concentrează-te să ai antrenamente mai complexe.
  6.  Cât de des îl arenezi – deși nu e un mușchi care trebuie antrenat în fiecare zi pentru a obține rezultate, nu e de ajuns să îl antrenăm nici din când în când. În schimb, recomand antrenamente cu exerciții eficiente de 3-4 ori pe săptămână.

Motivația te ajută să începi, însă cu disciplina acționezi în continuare.

Oricât de mult am dori să știm un răspuns exact, adevărul e că depinde de la persoană la persoană. Cert e că dacă ducem o viață echilibrată, lipsită de stres, ne odihnim cât trebuie, avem o alimentație sănătoasă și ne antrenăm întreg corpul, în special fesierii de 3-4 ori pe săptămână, rezultatele nu vor întârzia să apară… mai devreme sau mai târziu. Poate dura câteva săptămâni sau câteva luni, în funcție de specificațiile corpului fiecăreia.

Pentru a te ajuta în acest sens, am compus Glutes Guide – un ghid care conține 33 exerciții eficiente pentru fesieri, exerciții prin care poți să-ți construiești antrenamente complexe care te vor aduce cu un pas mai aproape de ceea ce îți dorești. Intră pe https://www.gluteslady.com/ și află tot ce include acesta.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About