fbpx

Meditația implică atât mintea, cât și trupul.

Dacă meditezi în mod regulat, vei reuși să devii mai calmă și mai relaxată, îți vei îmbunătăți balanța psihologică, vei trece mai repede peste o răceală și îți vei îmbunătăți sănătatea și starea de bine. În meditație, mintea și trupul se concentrează pe interacțiunea dintre creier, minte, trup și comportament.

Studiile arată că meditația te ajută să îți recalibrezi mintea și trupul și să îți îmbunătățești anumite probleme de sănătate. Meditație promovează de asemenea comportamente sănătoase și grăbește procesul de slăbire.

Prin faptul că minimizează stresul extern și te ajută să faci față problemelor vieții cu o mai mare ușurință, meditația este o practică prin care slăbești mai eficient.

Te poți bucura de această activitate indiferent de vârstă, gen, sănătate sau experiență. La întrebarea, “OK, dar cum facem asta?” îți voi răspunde chiar acum.

Observă-ți gândurile și concentrează-te asupra respitației.

Beneficii

Dar înainte, haide să vedem care sunt o parte din beneficii.

Meditația este folosită de mii de ani pentru în diferite scopuri. Uite care sunt o parte din ele:

  • Reduce tensiunea arterială
  • Calmează simptomele de anxietate și depressive
  • Ajută la insomnii
  • Reduce durerea fizică
  • Încurajează un fel de a fi calm și liniștit
  • Te ajută să gândești mai clar și să te concentrezi mai bine
  • Calmează sentimentele de furie și frustrare
  • Te poate ajuta în problemele de stomac, constipație sau indigestie
  • Poate să grăbească procesul metabolic și de slăbire

 

Cine poate beneficia de meditație?

Toată lumea poate beneficia de avantajele meditației.

Mai importantă decât familia și prietenii e relație pe care o ai tu cu tine. Defapt, dacă te înțelegi în profunzime poți să comunici eficient cu cei din jur.

Poți să meditezi pentru succes, midfulness, relaxare, slăbit, o atitudine pozitivă, reducerea anxietății sau a depresiei sau să îți îmbunătățești mecanismele minții.

Meditația te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria, cunoașterea și să reacționezi calm la stresul extrern. Dacă te întrebi cum să meditezi, continuă să citești.

Ce să faci

  • Găsește-ți un loc liniștit unde nu te poate distrage nimic – acesta poate fi în grădină, în cameră pe o pernă, pe o saltea de yoga în sufragerie, sau chiar întinsă în pat.
  • Găsește-ți o poziție confortabilă. De regulă, tinde să stai în fund, nu trebuie să fii aplecată, ci dreaptă, sau dacă îți e greu la început, o poți face și stând în pat cu ochi închiși sau întredeschiși.
  • Acceptarea e un element foarte important în meditație. Orice gând care-ți trece prin cap, acceptă-l. Acceptă-ți defectele, acceptă că o să îmbătrânești, acceptă că o să te îmbolnăvești, acceptă că o să pierzi oameni dragi, că o să mori… acceptă lumea așa cum e.
  • Trebuie să-ți cureți mintea. Mintea e ca un lac liniștit în care se agită tot felul de pești. Soluția e să te concentrezi asupra respirației. Inspiră 1 secundă, ține 1 secundă, expiră 1 secundă, ține 1 secundă. Inspiră 2 secunde, ține 2 secunde, și tot așa, pană ai ajuns la 10 sau la un număr cu care ești confortabilă. Scopul e ca, în timp, să ajungi să respiri din ce în ce mai adânc.
  • E absolut normal să îți apară diferite gânduri în timpul meditației, observă-le când apar, dar nu le da curs. Revin-o asupra respirației, de fiecare dată când observi că mintea tinde să îți spună lucruri. Amintește-ți… tu nu ești mintea și gândurile tale, tu ești conștiința care le observă.
  • După respirație, concentrează-te asupra corpului tău. Concentrează-te asupra mâinilor, degetelor, unghiilor, asupra mușchilor, identifică dacă ai tensiuni și relaxează-te. Când ai trecut peste tot, concentrează-te asupra exteriorului. Imaginează-ți că ești patul pe care stai, că ești tavanul de deasupra, că ești porumbelul care trece prin fața geamului tău. Gândește-te că toate sunt conectate.
  • La final, încheie cu vizualizări. Gândește-te ce vrei să faci în ziua respectivă și imaginează-ți că faci acțiunile acelea. Acum mintea ta e antrenată și pregătită, deci șansele de a duce la bun sfârșit task-urile din timpul zilei cresc.

 

Ce să nu faci

  • Nu începe să practici meditați cu așteptări și presupuneri.
  • Nu te îngrijora dacă faci sau nu bine (nu există bine și rău aici).
  • Nu lăsa această practică să te indimideze, crezând că nu poți să faci asta acum sau că vei începe odată ce ai făcut X sau Y lucru. Nu există moment mai bun să începi orice, decât momentul prezent.
  • Nu te gândi că ai nevoie de echipament sau loc special pentru a face asta. O poți face de oriunde.
  • Nu renunța la meditație doar pentru că te-ai lăsat distrasă pentru câteva momente sau pentru că nu poți face asta mai mult de 2-3-5 minute la început. Poate dura puțin timp să îți liniștești mintea și să îți stabilești un obicei din a face asta. (Până la urmă, nici mintea nu s-a aglomerat peste noapte, nu-i așa?)

Începe cu 2-3 minute de meditație pe zi și crește progresiv.

Cu ce rămâi după

Trăim într-o lume în care totul funcționează pe viteză și recompensă imediată.

Suntem mereu pe fugă… să ajungem la muncă, să ne atingem deadline-urile, să mâncăm, etc.

Iar apoi, ne întrebăm de ce suntem obosiți, stresați, epuizați, copleșiți sau anxioși.

Fă-ți timp pentru tine și începe să meditezi. Fă-o nu ca pe o recompensă, ci ca pe o necesitate. E pur și simplu imposibil să balansezi tot ce ai în viața ta dacă nu mergi înăuntrul tău și îți centrezi gândurile și atitudinea.

Meditația e un obicei sănătos care trebuie adăugat în viața ta și care te va face să înțelegi că am fost făcuți să ne bucurăm de viață și să rămânem conștienți de senzațiile și experiențele pe care le întâlnim în fiecare zi.

NU am fost făcuți să fugim prin viață, să ne îngrijoreze orice lucru mic și să ne lăsăm să devenim atât de obosiți încât să nu putem să interacționăm cu nimeni (mai ales cu noi înșine!)

 

În platforma Glutes Lady’s Online Gym, pe lângă programele de antrenament, am inclus și o secțiune de mindfulness în care poți să te lași ghidată în meditația ta de profesioniști care te pot ajuta să te concentrezi mai bine și să îți fie mai ușor să practici la început. Acceseaz-o chiar acum: https://www.gluteslady.com/gym

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About