fbpx

Deși vacanțele sunt pentru relaxare, este păcat să dai cu piciorul la tot progresul pe care l-ai construit pe parcursul anului – pentru câteva săptămâni de inactivitate. Iar cum atunci când spunem VACANȚĂ spunem defapt și VARĂ, oportunitățile sunt nelimitate.

Perioada de vară a anului îți deschide larg posibilitățile de a face sport, oferindu-le antrenamentelor tale clasice o îmbunătățire. Imaginează-ți cum e să alergi în fiecare dimineață pe plajă sau pe un traseu de munte… Priveliștea, aerul, mediul – toate acestea vor face experiența mult mai plăcută, iar tu vei face sport fără măcar să îți dai seama de asta.

Multe persoane cărora le place să alerge, își iau adidașii cu ei și aleargă prin toate orașele pe care le vizitează. Această activitate aduce cu ea, pe lângă beneficii de sănătate, posibilitatea de a cunoaște orașul respectiv dintr-o altă perspectivă.

Mai mult, în funcție de destinația în care mergi în vacanță, te poți bucura de activități variate și diferite. Mai jos, vreau să îți dau câteva sfaturi prin care poți să te menții activă la mare, la munte sau într-un oraș nou pe care îl vizitezi.

SPORTUL LA MARE

SPORT DE APĂ

Surf, scufundări, navigație… orice sport de apă este o alegere perfectă dacă te aflii la mare. Dacă nu ai experiență cu niciuna din cele menționate, îți recomand paddle boarding-ul. Acesta presupune să stai în picioare pe o placă de surf, în timp ce vâslești pentru a te deplasa pe apă.

Este un sport potrivit pentru toate vârstele și nu ține cont de cât sport ai mai făcut până acum. În plus, îți lucrează toți mușchii din corp și îți îmbunătățește echilibrul.

ÎNOT

Fie că îl execuți într-o piscină sau la mare, înotul este unul dintre cele mai complete exerciții pe care le poți face. Este cunoscut pentru faptul că îți dezvoltă în special mușchii spatelui. Vestea bună e că nici nu trebuie să îl practici pentru mult timp, poți să înoți doar câteva minute pentru a-ți activa corpul și a-ți tonifia mușchii.

ALERGATUL PE PLAJĂ

Dacă ești o persoană matinală și ești dispusă să profiți de orele dimineții, nu doar că vei avea parte de un antrenament pe cinste, dar o vei face în cel mai frumos cadru. Fără prea mulți oameni pe plajă, alături de briza mării… nici nu-ți vei da seama că faci sport.

De asemenea, alergatul la baza apei îți îmbunătățește circulația, iar mișcarea valurilor te ajută la tonifiere.

Pentru a avea o experiență fără probleme printre valurile mării, îți recomand ochelarii de înot de la Decathlon: https://www.decathlon.ro/ochelari-inot-100-xbase-s-roz-id_8589233.html

SPORTUL LA MUNTE

DRUMEȚIILE

Dacă te afli în vacanță într-o zonă de munte, întreg peisajul te cheamă să te plimbi, să explorezi și să descoperi ce are de oferit muntele. Cu atât mai mult cu cât o faci în siguranță, existând sute de trasee pe care le poți explora, fără să te temi că nu mai știi drumul înapoi. 

Ai grijă, unele dintre trasee pot fi însă extrem de solicitante, așa că, dacă nu ești într-o condiție fizică foarte bună, documentează-te și alege un traseul potrivit nivelului tău de activitate. Vei fi surprinsă să observi tot ce are natura de oferit atunci când alegi să faci parte din ea pentru câteva ore.

CICLISM

Pentru cele care iubesc să meargă cu bicicleta, muntele este un loc extrem de distractiv și solicitant în care poți să îți testezi limitele. Nu e ușor să pedalezi când urmează o urcare grea, însă merită fiecare gram de efort pentru senzația de la coborâre.

CĂȚĂRAT

Acesta e un sport extrem de solicitant, pe care nu recomand să îl practici fără un instructor în preajmă, care să te ghideze și să se asigure că ești în siguranță. Cățătatul sfidează gravitația, tocmai de aceea este extrem de important să știi unde să aplici forță și cum să faci față fiecărei provocări apărute pe parcurs.

Când vine vorba de vacanță la munte, orice drumeție sau activitate trebuie însoțită de un rucsac de munte, în care să îți pui toate cele necesare. Uite recomandarea mea pentru drumețiile de anul acesta: https://www.decathlon.ro/rucsac-drumetie-nh100-20l-kaki-id_8502137.html

SPORTUL ÎNTR-UN ORAȘ NOU

YOGA

Dacă te-ai decis că vrei să mergi într-un oraș mare, îți recomand să te deconectezi de la nebunia orașului practicând câteva minute de yoga. Vei reuși să te relaxezi și să creezi un calm interior, care îți va spori cheful de a vizita, în timp ce îți vei îmbunătății respirația și îți vei tonifia corpul.

ALERGATUL

După cum am menționat și puțin mai sus, fanii alergatului consideră extrem de distractiv să descoperi un oraș nou în timp ce îl iei la pas, al viteză mare. Dă-ți voie să te pierzi în timp ce alergi pe străduțe înguste, fără o destinație anume, în timp ce te bucuri de arhitectura orașului și localnicii grăbiți.

Dacă nu îți place să alergi prin oraș, poți oricând să faci asta într-un parc sau pe un teren special amenajat… opțiuni sunt, trebuie doar să vrei să le pui în practică.

Așa că, data viitoare când mergi în vacanță, nu uita de sport. Este o modalitate excelentă prin care poți învăța skill-uri noi și prin care te poți bucura de un loc nou dintr-o perspectivă diferită. Fă o listă cu activitățile pe care le-ai putea face în locul pe care urmează să îl vizitezi, iar odată ajunsă acolo, pune-o în aplicare.

Prietenii de la Decathlon au tot ce ai nevoie pentru a face sport în vacanță, vara aceasta. Fie că ai nevoie de papuci de alergat, un rucsac nou de drumeție, o saltea de sport sau rachete de badminton, găsești totul în secțiunea SPORTURI DE VARĂ de la ei de pe site. 

Folosesc produsele lor de când am început să fac sport, iar raportul calitate-preț nu încetează să mă uimească niciodată. Continuă să fii activă și menține-te în formă, chiar și în vacanță cu ajutorul produselor Decathlon.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About