fbpx

Abdomenul plat reprezintă un ideal de frumusețe pentru fiecare dintre noi.

Ceea ce nu foarte multe dintre noi știm este că anumite exerciții care lucrează abdomenul oferă și alte beneficii conexe cum ar fi îmbunătățirea posturii corpului și a flexibilități.

Discutăm, pe rând, despre antrenamentul care îți garantează un abdomen definit, prezentându-ți rutina de exerciții și câteva reguli de bază pentru executarea corespunzătoare.

Exerciții pentru un abdomen plat acasă

Mulți își doresc un abdomen plat, sculptat perfect, însă pentru a obține pătrățelele sau doar pentru a reduce din grăsimea abdominală este nevoie de antrenamente regulate și exerciții localizate.

Ne plângem că nu avem timp să mergem la sala de fitness pentru a ne lua porția de mișcare, când, de fapt, există foarte multe tipuri de exerciții pe care le putem face și acasă. Dacă ești una dintre cele care caută exerciții pentru abdomen acasă, iată ce poți include în rutina ta de antrenament:

  1. Planșa

În topul exercițiilor care fac minuni atunci când scopul tău este să-ți definești abdomenul este exercițiul Plank. Nu degeaba acesta se află în capul listei, căci este unul dintre puținele exerciții care lucrează toate grupele de mușchi din zona abdominală, ba chiar având efecte benefice și pentru brațe sau picioare.

Considerat de către mulți sportivi începători un exercițiu cu un grad de dificultate crescut, acest poate fi executat, în trepte ascendente de timp, în următorul mod:

  • Așează-te în poziție de flotare
  • Lasă-ți greutatea corpului pe antebrațe, în timp ce îți îndoi coatele.
  • Menține corpul pe linie dreaptă, pentru cel puțin 10 secunde (pentru început).

Tips & tricks:

  • Nu coborî bazinul!
  • Ține privirea îndreptată spre podea!
  • Se recomandă ca poziția să fie menținută pentru minim 60 de secunde (după ce capeți rezistență), pentru ca rezultatele să fie maxime.

2. Crunches (Abdomene scurte)

Deși abdomenele sunt foarte simplu de executat, foarte mulți dintre sportivi le efectuează incorect. Pentru a beneficia de rezultatele unui antrenament compus din abdomene, urmează pașii enumerați mai jos:

  • Poziționează-te pe salteaua de fitness, cu spatele lipit de podea.
  • Îndoaie genunchii, astfel încât aceștia să ajungă aproximativ pe aceeași linie cu umerii.
  • Așează brațele la ceafă sau în zona pieptului, în formă de ”X”.
  • Ridică-te în unghi de 45 de grade și apoi revin-o în poziția inițială.

Tips & tricks:

  • Repetă în 3-4 serii de câte 10-15 repetări.
  • Menține abdomenul încordat.
  • Expiră pe ridicare și inspiră pe coborâre.

3. Mountain Climber

Mountain Climber este un exercițiu complex de tip HIIT, care te ajută să slăbești și contribuie la definirea musculaturii abdominale.

Cum să îl execuți?

Așează-te pe saltea în poziția de planșă, cu palmele lipite de podea și aflate direct sub umeri, cu picioarele întinse. Apropie ușor și alternativ picioarele de piept. Revino în poziția inițială și repetă exercițiul din ce în ce mai repede, timp de 1-3 minute.

4. Ridicări de picioare

Stai întinsă pe saltea cu mâinile pe langă corp și picioarele drepte. Dacă ai probleme cu spatele sau este nevoie de o susținere suplimentară, poți pune un prosop deasupra feselor.

Ridică ușor ambele picioare cât poți de mult. Exercițiul de bază constă în ridicarea picioarelor până când acestea sunt perpendiculare pe saltea, însă pentru antrenarea în profunzime a abdomenului, ridică-le până fac un unghi de 30 de grade cu solul.

Menține pentru 3-5 secunde, apoi coboară-le ușor. Dacă resimți presiune la nivelul spatelui, păstrează poziția picioarelor la 90 de grade cu salteaua.

5. Bicicleta

Unul dintre cele mai eficiente exerciții pentru abdomen este bicicleta. Acesta presupune să te întinzi pe o saltea, să îți pui mâinile la ceafă și să îți miști picioarele în aer, la un unghi de 30-40 de grade, ca și cum ai pedala. În același timp, vei ridica alternativ fiecare umăr corespunzător piciorului opus.

Nu reușești să scapi de grăsimea de pe burtă? Află ce anume greșești.

Dacă eforturile tale nu îți oferă rezultate, atunci probabil că faci una dintre greșelile de mai jos:

Nu execuți corect antrenamentul. Corectitudinea realizării exercițiilor reprezintă o etapă importantă dacă îți dorești să pierzi în greutate. Prin urmare, îți sugerăm să execuți rutina de antrenament, urmărind pas cu pas, modalitatea de efectuarea a exercițiilor, așa cum am descris anterior.

Nu dormi suficient. Odihna este esențială pentru a putea face față unui efort fizic susținut, mai ales dacă nu ai fost o persoană foarte activă înainte. Somnul odihnitor îți oferă energia necesară pentru desfășurarea antrenamentului la performanța maximă.

Nu te hrănești corespunzător. Alimentația și sportul fac casă bună, iar atunci când una dintre cele două nu sunt realizate după anumite reguli, atunci rezultatele pe care le aștepți vor întârzia să apară! Încearcă să păstrezi un regim alimentar cât mai sănătos.

Ești stresată. Stresul este un factor care te poate împiedica să îți duci la bun sfârșit misiunea de a deține un abdomen plat. Studiile au arătat că, la anumite persoane, stresul produce chiar efectul invers, anume acumularea kilogramelor.

De inclus în alimentație

  1. Frunzele verzi

Consumul regulat de frunze verzi de salată, varză, spanac şi rucola , pe lângă că sunt bogate în fibre, te vor face să te simţi plin mai mult timp, accentuând senzaţie de saţietate. În plus, multe frunze verzi sunt bogate în calciu, ajutând muşchii să se contracte mai eficient.

2. Quinoa

Nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau de multe ori îl depaşeste pe cel al multor tipuri de carne, această formă de proteină vegetală nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Acest aliment reduce cantitatea de grasimi din sânge şi previne formarea plăcilor de aterom, reducând riscul de atac de cord. Consumul frecvent de quinoa, în special sub forma de germeni, scade riscul problemelor cardiace.

Quinoa conţine, de asemenea, amidon, zaharuri, ulei (conţinut ridicat în acid linoleic esenţial), fibre, minerale, şi vitamine. Boabele de quinoa sunt bogate în vitaminele A, C, D, E, K şi vitamine din grupa B-urilor. De asemenea, sunt o sursă bună de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc. Datorită vitaminelor şi mineralelor, quinoa stimuleaza sistemul imunitar.

3. Migdale

Pline de proteine şi fibre, migdalele sunt gustarea perfectă atunci când cauţi o sursă de energie și vrei să obții un abdomen plat. Migdalele conțin, de asemenea magneziu, care regleaza nivelul zahărului din sânge și mențin poftele sub control.

4. Somon

Credeți sau nu, există un astfel de lucru, există grăsimi sănătoase, care ajută metabolismul și accelerează procesul de ardere a grăsimilor. Aceste grăsimi sănătoase, cunoscut sub numele de acizi grași omega-3, pot fi găsite în pește gras (cum ar fi somon și ton) și ar trebui să fie o proteină de bază în dieta ta.

Ești gata să îți schimbi stilul de viață? Nu contează dacă ești începătoare sau avansată. Poți realiza 30 Days Booty & Abs Challenge fără probleme deoarece nu se bazează pe număr de repetări, ci pe intervale de timp. Așadar, fiecare va face câte repetări poate, în timpul acordat fiecărui exercițiu.

Te încurajez să îmi trimiți poze cu transformarea ta, să îmi scrii la finalul programului câți centimetrii ai scăzut în talie, iar dacă ai vreo nelămurire sau dacă ești interesată de un anumit aspect al sportului/ nutriției, nu ezita să mă contactezi oricând.

Close

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Pellentesque vitae nunc ut
dolor sagittis euismod eget sit amet erat.
Mauris porta. Lorem ipsum dolor.

Working hours

Monday – Friday:
07:00 – 21:00

Saturday:
07:00 – 16:00

Sunday Closed

Our socials
About